torsdag 5 september 2013

Nästa delmål

Efter stafetten på Stockholm triathlon med Nike har jag nu ett första delmål för löpningen. Den 22 September går Sicklaloppet, 10 Km. det känns som ett lagom första test av löpformen. 

              www.sicklaloppet.se

Senaste månaden har det bara blivit några få löppass eftersom fokus legat på simningen. Därför känns det nu som hög tid och väldigt kul att återfå den begynnande löpformen jag byggde upp i somras. Eftersom jag inte är någon löpare försöker jag ta all hjälp jag kan få med att lära mig att springa effektivare. Denna video hittade jag tidigt i somras och tipsen har hjälpt mig mycket. 

http://vimeo.com/m/49660535

Redan första passet sprang jag lättare och snabbare på mindre ansträngning. Då borde effekten bli större ju bättre jag blir på det... Jag tror starkt på att teknikutveckling, precis som i simning är ett väldigt förbisett område hos många löpare och ett effektivt sätt att på kort tid bli avsevärt mycket snabbare.

Nu tar jag en lunchpaus och ger mig ut och springer ett fartdistanspass på 5 km följt av lite teknikjobb och så avslutar jag med lugnt distansjobb 6-7 km.
Ses i löpspåret!


Inga kommentarer: